Blij ei

Een blij ei. Zo voel ik me. Afgelopen week besefte ik dat weer eens. Toen ik stilstond bij de kansen die ik krijg door mijn werk als wethouder.

Kansen om voor kinderen en jongeren het leven iets aangenamer te maken.
Door echt naar hen te luisteren als ze hun gedachten en ideeën aan ons vertellen, in bijvoorbeeld het grootschalige Jeugdonderzoek, bij ronde tafel gesprekken en via de kakelverse Jongerengemeenteraad.

Omdat ze, doordat we echt hebben geluisterd en gehandeld, nu een buddy van Villa Pinedo kunnen krijgen om over de scheiding van hun ouders mee te praten. En dat ze zich hierdoor gehoord voelen, en steun voelen in een moeilijke periode in hun leven. Maar ook door hun ouders te doordringen van de effecten van hun keuzes op het welbevinden van hun kinderen. Via workshops en gesprekken met jongeren die -helaas- ervaringsdeskundigen zijn.

En dat we door hun signalen serieus te nemen, ervoor kiezen samen een aanpak tegen pesten te bedenken die werkt. Samen met scholen, professionals en bovenal, met henzelf. Dat doen we niet op een achternamiddag, maar doordacht en structureel.

Maar ook als ik met een groep basisschoolleerlingen met regenlaarzen aan een speurtocht kan doen op een reusachtige luchtfoto van de Provincie Noord-Holland. Ontdekken en leren in de buitenlucht, met je voeten letterlijk in de polder. Ook dan geniet ik van wat kinderen je leren, gewoon door naar ze te luisteren.

En als ik me realiseer dat wat in de ogen van sommigen soms onbelangrijk of futiel is, voor anderen van grote betekenis kan zijn, ben ik blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren. Door de kansen die ik krijg door het werk dat ik doe.
Daar word ik blij van.

Een blij ei, met een prachtbaan.

Marjolein Steffens-van de Water

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!