Capaciteit fietsenstalling bushalte Pa Verkuijllaan verdrievoudigd

Er komt een einde aan de chaos met gestalde fietsen bij de RNET-bushalte Pa Verkuijllaan/Schipholweg. De capaciteit voor het stallen van fietsen wordt ter plaatse uitgebreid van 32 naar 104. “De aanhouder wint”, reageert een blij en tevreden HAP-raadslid Brigitte van der Erve. “We hebben als lokale politieke partij met regelmaat aandacht gevraagd voor de situatie daar. Als je het gebruik van openbaar vervoer wilt stimuleren, zal je ook moeten zorgen voor de randvoorwaarden in de vorm van adequate voorzieningen. Dat gaat nu gebeuren met de plaatsing van een definitieve RNET-fietsenstalling met voldoende capaciteit.”

De bushalte aan de zuidrand van Badhoevedorp is sinds de aanleg in 2014 snel populair geworden bij forensen uit het dorp. “Dat de halte er kwam, was het resultaat van participatie door inwoners”, vertelt Van der Erve. “In 2012 dwongen zij, gesteund door HAP, het toenmalige college om alternatieven voor bestaande plannen te overwegen. Dat leidde uiteindelijke tot de verplaatsing van de halte naar de huidige plek.” Een populaire plek, zo bleek, want het aantal gebruikers nam, getuige het toenemende aantal fietsen dat er werd gestald, met de week toe. “Vorig jaar werd de situatie onhoudbaar. Fietsen werden her en der neergezet, aan bomen en palen geketend.” Op aandringen van HAP werd medio december 2015 al een voorlopige voorziening getroffen.

Afdoende bleek die oplossing echter nog steeds niet te zijn. “Ik heb daarom in het februari tijdens het vragenuur opnieuw aandacht gevraagd voor de noodzaak om te komen tot definitieve maatregelen”, aldus Van der Erve, die begin maart blij verrast werd met de mededeling, dat haar noodkreet was gehoord. “RNET-plaatst nu voor eind maart definitieve fietsenstallingen, waarmee we hopelijk eindelijk verlost zijn van de chaotische taferelen bij deze bushalte. Ik hoop dat gebruikers er net zo blij mee zijn en de stalling optimaal en netjes zullen gebruiken.”

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!