De jongerengemeenteraad van Haarlemmermeer is een feit!

Naar aanleiding van een motie van HAP en D66 is er begin vorig jaar door de werkgroep communicatie gestart met de vorming van een jongerengemeenteraad. Tijdens de Raadsvergadering van donderdag 7 september zijn de 23 bloednerveuze meiden en jongens tussen de 13 en 21 jaar officieel geïnstalleerd. Het aantal meiden is bijna even groot als het aantal jongens, een goede verdeling.

Het doel is om kinderen en jongeren te laten kennismaken met alle zaken waar de gemeente mee te maken heeft. Uiteraard wordt er door de “normale” gemeenteraad serieus naar de voorstellen en adviezen van de jongerengemeenteraad gekeken. De jongerengemeenteraad heeft als belangrijkste taak gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan de “normale” gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders.

De jongerengemeenteraad heeft drie ambassadeurs uit de raad: Mieke Booij, John Jhinnoe en onze eigen Sophie van de Meeberg.

We kijken erg uit naar alle gevraagde én ongevraagde adviezen van de jongerengemeenteraad.

 

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!