Duinpolderweg duurt te lang

Onderstaand bericht is integraal overgenomen van het Haarlemsch Dagblad.

HOOFDDORP – De aanleg van de Duinpolderweg lijkt een kwestie van lange adem. D66 Haarlemmermeer buigt zich daarom met andere afdelingen van de partij in de regio over verkeersknelpunten in Cruquius, Zwaanshoek, Beinsdorp en Lisserbroek. De lokale partij HAP wil lokale maatregelen nemen in Haarlemmermeer.

D66 en HAP pleiten voor lokale maatregelen voor dubbeldorpen westzijde Haarlemmermeer
De D66-afdelingen Haarlemmermeer, Bloemendaal, Hillegom en Lisse hebben zich gebogen over de toekomst van de dubbeldorpen langs de Ringvaart met het oog op de grootschalige woningbouw die in Haarlemmermeer gaat komen.
In die dorpen komen geen nieuwe voorzieningen, alleen woningen. De inwoners zullen gebruik gaan maken van scholen, sportclubs en winkels aan de overkant van de Ringvaart. Dat is gunstig voor die dorpen maar de Haarlemmermeerders moeten er wel kunnen komen, realiseert D66 zich.

Discussie
Dat zou kunnen met de Duinpolderweg, die is gepland tussen Noordwijkerhout en de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp. Maar de discussie daarover is nog lang niet afgerond. D66 kiest er voor niet op die nieuwe weg te wachten, maar de Weerlaan in Hillegom door te trekken naar Beinsdorp en de provinciale weg N207 (Leimuiderweg) in te zetten. ,,Door D66 wordt hieraan prioriteit en urgentie gegeven boven een mogelijke regionale verbinding zoals de Duinpolderweg’’, laat de partij weten.
D66 gaat de gemeenteraden in Bloemendaal, Hillegom, Lisse en Haarlemmermeer vragen om een nauwere en intensievere onderlinge samenwerking. Ook moeten de inwoners worden betrokken.

HAP
HAP bepleit ongeveer hetzelfde. Henk van Steenis volgt voor die partij de discussie over de Duinpolderweg. ,,De discussie moet natuurlijk gaan over veel meer dan een stuk weg tussen A en B voor een verbetering in de structuur van het totale wegenverkeersnet in de Bollenstreek en Haarlemmermeer’’, zegt hij.
,,Lokaal niks doen als we dreigen te verzanden in jarenlange studies en discussies is geen optie. Als regionale besluitvorming te lang op zich laat wachten, zullen wij onze lokale verkeersstructuur rondom Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp moeten (her)inrichten om de verkeersoverlast te verminderen.’’

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!