Een vliegende start

Het is zover.
De verkiezingen zijn geweest, de onderhandelingen zijn gedaan, de coalitie is gevormd, de gemeenteraad is beëdigd en het college is geïnstalleerd.

En ik mag opnieuw aan het werk als wethouder voor onze mooie gemeente, die aan de noordkant is gegroeid met het voormalige Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
Ik ben trots en blij, niet in de laatste plaats vanwege de mooie portefeuille waarvoor ik verantwoordelijk ben. De mooiste portefeuille van allemaal, als je het mij vraagt!
Met vier vrouwen – Mariëtte Sedee, Mieke Booij- van Eck, Marja Ruigrok en ik – en twee mannen , Jurgen Nobel en Ap Reinders vormen we de nieuwe wethoudersploeg die samen met de burgemeester aan de slag gaat voor de inwoners en ondernemers.

Net als de afgelopen jaren ben ik verantwoordelijk voor de fysieke leefomgeving, dienstverlening en de dorpshuizen, wijkcentra en jongerencentra. Ook blijf ik me inzetten voor jeugd, senioren, mensen met een beperking, LHBTI en emancipatie. Misschien ben ik er wel het meest trots op dat ik de koploperpositie van Haarlemmermeer mag voortzetten voor het thema inclusie. Kortgezegd, zorgen dat onze gemeente in al haar facetten toegankelijk is voor iedereen: van het vinden van werk naar aangepast sporten tot en met zelf je weg vinden op de digitale snelweg van Haarlemmermeer. En het mooie en belangrijke project Hart van Zwanenburg mag ik ook afronden.

Tussen nu en maart 2022 mag ik ook een aantal nieuwe dingen doen.
Zoals het aansturen van gebiedsgericht denken en werken van onze organisatie én het beheren van het gemeentelijk vastgoed. En als kers op de taart word ik wethouder onderwijs!

Met passie en plezier ga ik verder met de prachtige klus waar ik bijna 5 jaar geleden aan ben begonnen. Het is een vliegende start. Ik mag verder werken aan thema’s waarmee ik al bekend was én er zijn nieuwe uitdagingen bij gekomen.

Mijn werkwijze blijft hetzelfde. Om deze kort en bondig te karakteriseren, verwijs ik naar de titel van het coalitieakkoord: ‘Samen bouwen aan een krachtig nieuw Haarlemmermeer’. Met de nadruk op ‘samen’.

Marjolein Steffens- van de Water

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!