Geen transformatorstation in Rijsenhout

Na een HAP spreekuur in De Reede in april 2017, waar meer dan 150 verontruste Rijsenhouters op af kwamen, stelde woordvoerder Ron Heimerikx twee dagen later hun zorgen  over de mogelijke komst van een transformatorstation vlakbij hun dorp centraal tijdens het actualiteitenuur (klik hier voor de video) op 19 april in de gemeenteraad.

Dit was de start van de directe betrokkenheid van de gemeenteraad bij dit dossier. Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar, een briefwisseling met TenneT en Liander én een eensgezind standpunt van raad en college verder. Goede zaak dus dat de raad afgelopen donderdag onderstaande motie unaniem indiende én aannam met als centrale boodschap geen draagvlak zowel in het dorp Rijsenhout als binnen het gemeentebestuur, dus geen transformatorstation op locaties die bekend staan als 2A en 2B (beiden nabij Rijsenhout).
Klare taal waarmee het dorp Rijsenhout nu ook in een besluit de steun vertaald ziet die er vanuit de raad en het college steeds is geweest.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!