Gemeente lanceert meldpunt ‘probleemdrempel’

Dit artikel is integraal overgenomen van de Hoofddorpse Courant

De gemeente lanceert volgende maand op haar eigen website het meldpunt ‘probleemdrempel’. Inwoners kunnen daar verkeersdrempels aanmelden die als problematisch worden ervaren. Bovendien overlegt de gemeente met dorps- en wijkraden over drempels die voor problemen zorgen.

Het meldpunt is het gevolg van de motie ‘Hobbel weg’ van HAP, D66 en CDA die in maart dit jaar door een brede meerderheid van de gemeenteraad is aangenomen. Die motie riep het college op om terughoudend om te gaan met het plaatsen van nieuwe drempels, te zorgen voor meer uniformiteit en probleemdrempels in de polder aan te pakken.

Volgens de indieners van de motie zijn de eerste resultaten van de motie inmiddels zichtbaar. Dat blijkt niet uit alleen uit het genoemde meldpunt, maar ook uit een collegevoorstel tot het inrichten van 30km-zones in de wijk Bornholm in Hoofddorp. In dat voorstel staat dat er uitsluitend nog ‘snelheidsremmers’ in de wijk worden aangelegd waar dat noodzakelijk is.

Bovendien is na overleg met wijkraad, bewoners, politie en brandweer besloten nog een plateau aan Kleine Belt uit het oorspronkelijke plan weg te halen: op de kruising met Bredholm.

De initiatiefnemers van de motie zijn erg te spreken over deze ontwikkelingen. Volgens D66-raadslid Joost Koomen blijkt hierdoor maar weer eens dat de lokale politiek daadwerkelijk invloed heeft.

CDA-fractieassistent Erik van der Peet voegt hier aan toe: “Het instellen van een ‘Meldpunt probleemdrempel’ geeft inwoners de mogelijkheid om hun ergernissen over bijvoorbeeld te hoge verkeersdrempels direct te delen met de gemeente zodat actie kan worden ondernomen.” HAP-fractievoorzitter Johan Rip ten slotte: “Een mooie eerste stap. We laten het college binnenkort ook maar eens over de IJweg rijden!”

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!