Haarlemmermeer krijgt Jongerengemeenteraad

Afgelopen donderdag is er gestemd over het voorstel van de werkgroep communicatie voor een kinderraad en jongerengemeenteraad in Haarlemmermeer. De werkgroep communicatie had de motie van Pablo Meegdes van D66 en Tim van Essen van HAP voor de jongerengemeenteraad uitgewerkt. HAP vindt het belangrijk dat jongeren niet alleen kunnen meedenken, maar ook meepraten en meebeslissen. Dat is er nu met een jongerengemeenteraad en kindergemeenteraad van gekomen.

Naast een jongerengemeenteraad krijgt Haarlemmermeer ook een kinderraad en een kinderburgemeester. De kinderburgemeester gaat de ‘echte’ burgermeester assisteren bij belangrijke evenementen en bijeenkomsten voor kinderen, zoals de intocht van Sinterklaas en en Koningsdag.

Het uitiendelijke plan dat werd voorgelegd was door een grote groep jongeren geschreven met ondersteuning vanuit de gemeente. Het was dan ook niet gek dat tijdens het debat in de gemeenteraad een aantal weken geleden veel jongeren op de publieke tribune zaten. Nagenoeg alle partijen waren erg enthousiast over de plannen van de werkgroep communicatie om een gemeenteraad speciaal voor jongeren in het leven te roepen. De doelstelling is dat de jongerengemeenteraad januari 2017 kan starten. Enthousiast? Aanmelden kan via de griffie (griffie@haarlemmermeer.nl) van de gemeenteraad.

jongerengemeenteraad

jongerengemeenteraad

haarlems-dagblad-jongernraad

haarlems-dagblad-jongernraad

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!