HAP helpt kiezer spelenderwijs op weg richting verkiezingen

De voorzitter van de Tweede Kamer mag niet meestemmen: klopt dat of klopt dat niet? En: alleen bewindspersonen mogen in het zogenaamde vak K zitten, goed of fout? Wat weten kiezers eigenlijk van de parlementaire democratie, van de belangrijkste standpunten van de deelnemende partijen op 15 maart, wat is waar en wat niet en wie beslist in ons land eigenlijk waarover?
Lokale politieke partij HAP helpt kiezers in aanloop naar de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer woensdag 1 maart a.s. op een laagdrempelige en luchtige manier aan de antwoorden op deze en vele andere relevante vragen. Onder meer in de vorm van een quiz en een stemexamen kunnen kiezers hun parate kennis als stemmer toetsen en bijschaven.

De bijeenkomst vindt plaats woensdag 1 maart aanstaande, aanvang 21.10 uur. Plaats van handeling is dorpshuis Badhoevedorp, gelegen aan de Snelliuslaan 35. De toegang is vrij en de deelname gratis. Iedereen is welkom vanaf 20.50 uur.

“Met onze stem bepalen we, in principe voor de komende 4 jaar, wie ons in het parlement vertegenwoordigen; dan heb je het dus wel ergens over”, stelt HAP-voorzitter Henny Beijer. “Uiteraard zou je je voor een weloverwogen keuze goed moeten verdiepen in de standpunten van partijen. Maar het is daarnaast ook best wel nuttig om bij deze gelegenheid je algemene politieke kennis eens te toetsen. Dan neem je je stem pas echt serieus.”

HAP doet met de organisatie van deze informatieve ‘avond van de democratie’ een handreiking naar iedereen die zich serieus wil oriënteren op de inzet van zijn stemrecht. “Maar we doen dat wel met een knipoog en helemaal objectief. HAP heeft als lokale politieke partij immers geen enkel belang bij verkiezings- en campagnepraat, en dat is wel zo verfrissend misschien. Ons gaat het 1 maart in elk geval om de kennis die de kiezer heeft in zijn rol als stemmer.”

Het verrassende en inspirerende programma, dat in samenspraak met ProDemos – Huis van de Democratie – wordt gepresenteerd, neemt maximaal een uur in beslag. Het is opgedeeld in enkele korte sessies die telkens op een andere manier informeren over de Tweede Kamer verkiezingen.

Na de bijeenkomst is er gelegenheid om informeel met elkaar en met vertegenwoordigers van HAP na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

 

 

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!