HAP stelt vragen over TTIP verdrag

Tijdens het vragenuur op 15 oktober stelde Tim van Essen de volgende vraag aan het College:

Vz, het volgende onderwerp staat redelijk ver weg van ons als lokale politiek, maar kan wel van invloed zijn op de lokale economie en regelgeving. Op dit moment is de
Europese Unie in overleg met de Verenigde Staten om te komen tot een handelsovereenkomst, genaamd Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP).
Eén van de mogelijke gevolgen van het verdrag is dat Amerikaanse bedrijven niet hoeven te voldoen aan Europese, nationale, regionale of lokale wet- en regelgeving bij vestiging of handel in Europa. Mijn fractie heeft zich hierover laten informeren en heeft vooral moeite met het gebrek aan transparantie van de onderhandelingen en het
verdrag. Steeds meer gemeenten roepen daarom de nationale overheid op om (onderdelen van) het verdrag te verwerpen of verklaren zich ‘TTIP-vrij’. Wij zijn benieuwd of het College deze ontwikkelingen volgt en we zijn ook benieuwd hoe dit zich verhoud tot landelijke en lokale wetgeving zoals de Wet Markt & Overheid.

Het antwoord kunt u via deze link bekijken

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!