HAP verheugd over snelle aanpassing aanbieden GFT Meerlanden

HAP is verheugd over het nieuws dat inwoners met ingang van 1 juli hun GFT gratis naar Meerlanden mogen brengen. “Wat goed dat dit meteen is opgepakt!”, aldus Sophie van de Meeberg, die namens HAP schriftelijke vragen stelde over GFT.
“Er bereikten ons signalen dat het aanbieden van GFT dat meer is dan in de groenbak past, wordt afgetrokken van het aantal kuub grofvuil dat inwoners per jaar mogen inleveren bij Meerlanden. Dus je mocht je GFT wel komen brengen, maar dan kon je minder grofvuil brengen. Dat strookt wat HAP betreft niet met de wens een van de duurzaamste gemeenten van Nederland te zijn”, aldus het raadslid.
Volgens HAP ontstaat draagvlak voor duurzaamheid door alle inwoners te stimuleren hun steentje bij te dragen. Wetende dat GFT brandstof is, dat Meerlanden blij is met GFT, zou het juist toegejuicht moeten worden wanneer inwoners extra GFT brengen. HAP is dan ook zeer tevreden dat de vragen direct tot resultaat hebben geleid.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!