HAP-Wethouder Ap Reinders benoemd tot burgemeester in Stichtse Vecht

Hoofddorp- Bestuur en fractie van HAP zijn trots dat wethouder Ap Reinders is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht. “Het is een vrij unieke situatie dat een lokale partij nu een burgemeester levert. Consequentie is wel dat wij een ervaren, gedreven en vakkundige wethouder gaan missen en bovendien een fijne collega om mee samen te werken’, aldus fractievoorzitter Johan Rip.

Vanaf 2014 was Ap Reinders wethouder voor de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP). Op dit moment is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles economie & ondernemerschap, werk & inkomen, arbeidsmarktbeleid, dienstverlening ondernemers, personeel en inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Ap droeg mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een warm hart toe en heeft het belang van startende ondernemers en zelfstandige professionals in de gemeente geagendeerd maar ook landelijk, zoals bij het stedennetwerk G40. Ook heeft hij zich met het proces van de succesvol afgeronde gemeentelijke herindeling beziggehouden.

Stichtse Vecht heeft in Ap Reinders een prima burgemeester en haar ‘gedroomde kandidaat.’ gevonden.
Johan Rip: “Namens het bestuur en de fractie van HAP wil ik hem hartelijk danken voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren.”

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!