HAP wil snel aanpak fietsenchaos Rnet halte Badhoevedorp

Hoofddorp, 28 augustus 2015 – Lokale politieke partij HAP wil dat zowel de gemeente als de provincie op korte termijn met concrete oplossingen komen voor de stallingproblemen bij de RNet-halte Pa Verkuijllaan/Schipholweg. In een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlemmermeer stelt de partij dat zij al in januari van dit jaar mondeling aandacht heeft gevraagd voor de gevolgen van het tekort aan stallingfaciliteiten, maar dat de situatie er sindsdien alleen nog maar verder op achteruit is gegaan. Van de belofte destijds dat naar oplossingen zou worden gekeken is wat HAP betreft vooralsnog weinig terecht gekomen.

“Er zijn daar domweg onvoldoende plaatsen om je fiets, maar ook een scooter of brommer, behoorlijk te stallen”, stelt vice-fractievoorzitter Brigitte van der Erve in een toelichting. “Dat ontaardt dan ook in chaos; aan beide kanten van de halte worden ze nu noodgedwongen maar aan bomen en palen vastgeketend.” HAP stelt in haar brief begrip te hebben gehad voor het feit, dat niet meteen in januari al actie is ondernomen. Dat kwam omdat de aanleg van de definitieve halte aan de Schipholweg voorrang had. “Maar die is ondertussen al bijna een half jaar in gebruik; mij dunkt dat nu dus wel kan worden doorgepakt.”

HAP vraagt het college wanneer over het stallingprobleem is gesproken met de provincie, wat de provincie aan initiatieven heeft ontplooid op dit dossier en wat de gemeente van haar kant sinds januari heeft ondernomen om de problemen aan te pakken. Ook wil HAP weten welk tijdspad nu wordt gevolgd op weg naar oplossingen. “In januari heeft de portefeuillehouder al aangegeven dat er ruimte is voor uitbreiding van de stalling. Het zou echter op het bordje van de provincie liggen om daar iets van te vinden. Het wachten op enig vervolg gaat wat ons betreft nu wel erg lang duren. Het wordt tijd dat er iets gebeurt.”

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!