HAPdoet: een verslag van een bijzondere middag

Zon, blije mensen, muziek en heerlijk eten: we kijken terug op een fantastische middag ‘HAP doet’ op zaterdag 28 juni j.l.

Belofte maakt schuld
HAP heeft eerder dit jaar vanwege de drukte rondom de verkiezingen niet mee kunnen doen aan NLdoet op 21 en 22 maart. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland waaraan HAP anders altijd een trouw deelnemer is. HAP heeft toen tevens aangekondigd om vlak voor het reces een soortgelijke activiteit te organiseren.

BBQ met cliënten van Meer-Heem
Afgelopen zaterdagmiddag was het zover: met 12 HAP leden zijn we gaan barbecueën met ruim 20 cliënten van Meer-Heem in het Haarlemmermeerse bos.

Meer-Heem maakt deel uit van de stichting Ons Tweede Thuis en betreft een woonvoorziening bestemd voor volwassen cliënten die ondersteuning of verzorging nodig hebben bij hun dagelijkse bezigheden, en voor wie het wonen met anderen de benodigde sociale stimulans biedt. Daarnaast is de voorziening speciaal gebouwd voor mensen met een lichamelijke handicap.

HAP doet2

HAP doet2

‘Bootcamp’
Terwijl een deel van de Happers de BBQ vast opstookt, maken de anderen met de cliënten, de meesten in rolstoel, een wandeling door het bos. Onder het motto ‘hoe harder, hoe gekker, hoe beter, werd het voor de Hap leden en cliënten een ware bootcamp. Goed voor de conditie en de (lach)spieren.

Eten en muziek
Dan is het tijd voor de goedverzorgde BBQ. En HAP heeft een verrassing in petto voor de cliënten: het eten wordt muzikaal omlijst door zanger en gitarist Bob de Heij alias ‘Bobguitar’. Hij speelt vele verzoeknummers en de cliënten van Meer-Heem zingen luidkeels mee.

HAP doet

HAP doet

Tegen het eind van de middag worden de cliënten van Meer-Heem opgehaald en gaan zij moe, maar voldaan weer naar huis. Zij en wij hebben genoten van deze dag!

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!