HAPpy lokaal

Net nadat je euforisch een prachtige overwinning hebt gehaald en midden in de hectiek terecht bent gekomen om onze overwinning te verzilveren wordt je door de realiteit achterhaalt. Een moment ben je eventjes helemaal weggeblazen. 

Het overlijden van Peter heeft grote indruk gemaakt op iedereen die hem kent binnen en buiten HAP. Peter kreeg een waardig en mooi afscheid. Alle lof en waardering voor iemand die HAP heeft gebracht daar waar HAP nu staat.

Het politiek bedrijven is voor iedereen binnen de HAP een hele ervaring. Politiek is een boeiend teamverhaal waarmee je inwoners probeert mee te zuigen in de overtuiging hoe de wereld eruit moet zien. Een HAP teamverhaal met grappige, trieste, en/of mooi verhalen – politiek moet iets met je doen. Wat is dit nou, die X-factor die ervoor zorgt dat iemand door de politiek geraakt wordt? Ik noem dit maar de realiteit -factor. Een factor die subjectief is en voor iedere persoon anders. Politiek is een teamverhaal met zoveel aandachtsgebieden dat er altijd wel een favoriet bij zit. Een teamverhaal waarin verschillende spelers en hun karakters hun rol goed spelen en elkaar aanvullen en hiermee het HAP verhaal voor inwoners geloofwaardig maken.
Toch denk ik dat de allerbelangrijkste factor om HAP blijvend succesvol te laten zijn het inbrengen van emotie is. Het HAP verhaal zodanig voor het voetlicht brengen dat het inwoners zo raakt dat je even tijd nodig hebt om het te verwerken. De HAP fractie gelooft daarin. Als je overal overheen kunt komen ligt de lat altijd op de goede hoogte.
Op naar de verkiezingen van 2018. HAP als grootse partij van de gemeente. Waarom? Omdat het HAP verhaal de factor realiteit beheerst. Doen wat nodig is.
Gr Johan Rip

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!