In Memoriam Brigitte uitgesproken door fractievoorzitter HAP Charif El Idrissi

Voorzitter, dank voor dit bijzondere moment dat onze partij krijgt om nog even kort stil te staan bij het overlijden van onze Brigitte. Ik begin waar de voorzitter is geëindigd, het was een bijzondere vrouw.

Een bevlogen mens waar je er in haar soort maar weinig van tegenkomt. Het hart op de juiste plek en geliefd in alle geledingen van de raad en daarbuiten. De altijd vanuit het hart sprekende Brigitte is helaas niet meer onder ons.

Ondanks de akelige ziekte bleef ze altijd betrokken. Dat zegt veel over hoe zij in het leven stond en hoe begaan ze was met haar leefomgeving.

Zo stuurde ze mij, bij de start van mijn fractievoorzitterschap, het volgende berichtje:

‘ik vind dat je het super doet in de raad, man. Superknap van je, ik weet namelijk hoe lastig het soms kan zijn. Ik geloof in je.’

En dat terwijl we elkaar niet eens dagelijks spraken. Zo sprak ze dus moed in bij mensen die ze een warm hart toedroeg. Tekenend voor de mens die ze was.

 

HAP gaat je missen. Een sociaal en betrokken mens is er helaas niet meer. Een HAP-er ten voeten uit. Oog voor de mens en te allen tijde strijdend voor rechtvaardigheid en gelijkheid.

Kanjer, het is tijd om nu echt afscheid te nemen.

Ik eindig met de volgende woorden:

Brigitte, dank voor alles. Voor je tomeloze inzet, voor je moed en veerkracht, voor je schitterende en sprekende lach, voor de verschijning die je was en voor alles wat je voor anderen betekend hebt.

Een voorbeeld voor velen. Hopelijk kijk je mee van boven en stellen we ons nu voor dat je met je prachtige lach toekijkt en meeluistert.

Dag lieve Brigitte.

Nogmaals dank voor het zijn wie je was….

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!