Informatieborden voor cultureel erfgoed in Haarlemmermeer

HAP is blij met de toezegging van wethouder Derk Reneman dat er informatieborden komen langs belangrijke cultuurhistorische plekken in Haarlemmermeer. Tijdens de Raadvergadering pleitte HAP-raadslid Tim van Essen voor dit idee. “Cultureel erfgoed moeten we koesteren en dan met name het erfgoed dat niet meer zichtbaar is. Dit moeten we weer tot leven wekken. Plaats informatieborden bij plekken die cultuur-historisch voor essentieel belang zijn geweest voor onze polder,” betoogde het raadslid.

Wethouder Reneman vond het een uitstekend idee. “Dit gaan we direct doen,” zei de wethouder opgewekt. Van Essen denkt aan plekken zoals de locatie waar de eerste schep de grond in ging voor de drooglegging van de polder. Of waar het eerste huis van Haarlemmermeer heeft gestaan, de onderduikers bij de Olmenhorst. “Belangrijke gebeurtenissen die we niet meer kunnen zien vandaag de dag, maar van essentieel belang waren en die zorgen voor zeer interessante verhalen,” zegt Van Essen. “Ik denk dat deze verhalen van onschatbare toegevoegde waarde zijn voor het behoud van onze mooie polder. Deze niet tastbare verhalen moeten daarom tot leven worden gebracht en op deze manier worden doorverteld aan een volgende generatie. Een museum ter grote van onze polder,” aldus van Essen. Op Twitter was al direct een enthousiaste reactie te lezen van een inwoner die aangaf als gids een Haarlemmermeer tour te willen verzorgen. Wethouder Reneman gaf tijdens de vergadering aan de erfgoedcommissie opdracht te geven dit plan verder uit te werken.

 

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!