Interview Marjolein Steffens – Argos VPRO – De mooiste hondenbaan die er is

Woensdag mag er weer gestemd worden voor de gemeenteraden. Gemeenteraadsleden mogen op hun beurt nieuwe wethouders voor de komende vier jaar benoemen. Alleen vallen die wethouders steeds vaker voortijdig uit.

Van burnouts tot moties van wantrouwen, genoeg redenen om te (moeten) stoppen.  In 2021 haakte een recordaantal van 199 wethouders voortijdig af.

De werkomstandigheden van de bestuurders zijn verre van ideaal. Zo krijgt 40% van alle wethouders wel eens te maken met intimidatie, bedreiging of verbale agressie. Daarnaast is het wethouderschap een stuk complexer geworden door een toename aan taken en verantwoordelijkheden.

Waarom zou iemand nog wethouder willen worden? Hoe is het om wethouder te zijn? En hebben partijen meer moeite om ‘topfitte’ kandidaten te vinden?

Vier wethouders delen hun ervaringen met Argos en daar is onze wethouders er één van!

 

Marjolein Steffens nam een sprong in het diepe en werd voor het eerst wethouder van Haarlemmermeer in de periode 2002-2005. Voor de lokale partij Haarlemmermeer Actieve Politiek (HAP). Als thuisblijfmoeder kreeg ze de kans om aan de slag te gaan in de politiek.

Dat ging met vallen en opstaan en vanwege een motie van wantrouwen besloot zij haar termijn niet af te maken. Ze werd gewoon raadslid en oppositieleider.

In 2014 is zij weer aan de slag gegaan als wethouder en dat doet ze nu nog steeds. Tegenwoordig buigt zij zich over de Portefeuille Fysieke Leefomgeving, Jeugd & Onderwijs, Vastgoed en Doelgroepenbeleid.

 

Bekijk het hier.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!