Johan Rip door HAP voorgedragen als opvolger Ap Reinders

Hoofddorp – 20 januari 2020

Het bestuur van HAP en wethouder Marjolein Steffens-van de Water zijn verheugd dat de fractie van HAP heeft besloten Hoofddorper Johan Rip voor te dragen als wethouder. Johan Rip is een bekend gezicht in de gemeenteraad en in Haarlemmermeer. Hij is vanaf 2014 actief voor HAP in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. In 2015 volgde hij Chris Groothand op als fractievoorzitter en tot op heden vervult Rip die functie.

Door de voordracht van HAP-wethouder Ap Reinders tot burgemeester van Stichtse Vecht, moest HAP op zoek naar een passende vervanger. De lat ligt hoog met het vertrek van Ap Reinders, die ruim 6 jaar naar volle tevredenheid HAP heeft vertegenwoordigd als wethouder Economie & Ondernemerschap, Werk & Inkomen en Arbeidsmarktbeleid in het College van B&W van Haarlemmermeer.

“Johan weet als geen ander raad en college te verbinden vanuit zijn lokale en HAPblauwe hart” aldus de fractie. “We hebben een rotsvast vertrouwen in de samenwerking tussen Johan Rip en Marjolein Steffens-van de Water, waarmee hij nu binnen het College van B&W namens HAP een duo gaat vormen. Ondanks dat we hem gaan missen in de fractie, verheugen we ons op zijn invulling van deze voor hem nieuwe rol.”

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!