Johan Rip geinstalleerd als wethouder

Hoofddorp – Johan Rip is tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 5 maart geïnstalleerd als nieuwe HAP-wethouder. Hiermee neemt hij de plek over van Ap Reinders die werd voorgedragen als burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. “Ik voel me vereerd dat ik als nieuwe wethouder, samen met collega Marjolein Steffens, HAP mag vertegenwoordigen in het college van Burgemeester en Wethouders.”

Na een langdurige carrière bij Royal Schiphol Group in verschillende functies nam hij vrijdag 28 februari afscheid op Schiphol. “Het waren 38 fantastische jaren bij het mooiste bedrijf van Nederland, maar ik heb ontzettend veel zin om deze geweldige uitdaging aan te gaan.”

Johan was al 8 jaar actief bij de lokale politieke partij en was sinds 2014 actief als raadslid in de Haarlemmermeerse raad. In 2015 werd hij fractievoorzitter. Rip is klaar voor deze nieuwe stap naar het wethouderschap. “In mijn portefeuille is behoefte aan rust en stabiliteit, het raakt vaak de kwetsbaren in de samenleving. Lokaal, sociaal, betrokken zit in mijn bloed en dat is precies waarom ik goed op mijn plek zit met deze portefeuilles.”

Diezelfde avond werd het nieuwe HAP-raadslid Manon de Vries-Woolthuis beëdigd. Zij neemt de vrijgevallen plek in de fractie in.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!