Klaar voor de start

Normaalgesproken is de zomervakantie voor mij een tijd van uitrusten, m’n werk vergeten en even helemaal bijkomen. “Even je accu opladen” hoor ik mensen wel eens zeggen. En dat is ook nodig na een jaar druk-druk-druk zijn, weinig slapen en een hoofd dat fulltime in de vijfde versnelling gaat.

Dit jaar was dat anders, 2018 is namelijk een bijzonder jaar. Ook voor mij.
Mijn termijn als wethouder zit er bijna op. Er zijn verkiezingen op 21 november en ik mag de lijst aanvoeren van mijn partij. Vanaf 2019 is er een nieuwe gemeente Haarlemmermeer, waar dan ook de dorpen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude bij horen.

Geen zomer dus om m’n werk even te vergeten en helemaal bij te komen. Er is namelijk werk aan de winkel. Politiek werk. Campagne werk. En ondertussen gaat het werk als wethouder natuurlijk ook gewoon door. En zo hoort dat ook.

Ik ben benieuwd.
Benieuwd naar de overgang van ‘ons Haarlemmermeer’ naar de ‘nieuwe gemeente Haarlemmermeer’. Benieuwd naar hoeveel mensen naar de stembus gaan om hun invloed te doen gelden maar ook naar hoe zij het werk van de gemeenteraad en het college waarderen met hun stem. Benieuwd naar de komende maanden van besturen én campagne voeren, een combinatie die ik zelf nog niet eerder in de praktijk heb gebracht.

Best een spannende tijd ook. Maar bovenal een leuke tijd.
Ik houd ervan om in gesprek te gaan met mensen over wat we bereikt hebben en wat niet en ook waaróm dat zo is. Over compromissen die nodig waren om belangrijke besluiten te nemen. En om met andere politici in het debat aan ú te laten zien waar we voor staan. Wat de verschillen zijn én de overeenkomsten, zodat u weet aan wie u uw stem en daarmee uw vertrouwen geeft.

Ik hoop u dus te zien, te horen en te spreken, als ik in uw dorp of wijk ben.
Vertel me wat u bezig houdt en vraag wat u wilt weten. Net zoals u dat de afgelopen vier jaar heeft gedaan tijdens werkbezoeken, op mijn spreekuur, via sociale media, mails en telefoongesprekken.

Ik ben klaar voor de start.
De start van een boeiende, razend drukke en ook spannende periode tot aan de verkiezingen van 21 november. Maar zeker ook voor de periode daarna.

Marjolein Steffens- van de Water

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!