Kleine sportclubs staan achteraan in nieuw sportcomplex

Onderstaand bericht is van de Hoofddorpsche Courant overgenomen. En is daar ook integraal te lezen.

De kleine sportverenigingen in de polder staan achteraan bij het gebruik van de ruimte in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) in Hoofddorp. Volgens de Hoofddorpse badmintonvereniging slokt de basketbalvereniging Hoofddorp zelfs bijna 90 procent van de beschikbare ruimte op. HAP-raadslid Brigitte van der Erve vroeg donderdag tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad of dit klopt.

De kleine sportclubs hebben hun klacht kort geleden ter sprake gebracht bij het politieke café van de gemeenteraad. Raadslid Van der Erve speelde de bal donderdag door naar het college.

Sportwethouder Adam Elzakalai zei dat de gemeente niet over de bezetting van een sportcomplex gaat. Die taak is voorbehouden aan de exploitant van het SKWA, Sportfondsen Haarlemmermeer. Elzakalai zei overigens geen signalen te hebben gekregen dat sportclubs ontevreden zijn over de invulling van de sporthal. Hij benadrukte ook dat niet alle clubs tevreden kunnen worden gesteld. De wethouder zegde toe de gemeenteraad een overzicht te sturen van welke sportverenigingen op welk tijdstip ruimte huren in het SKWA.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!