Laat je stem horen!

Stel, je bent net 18. Je vindt iets van de wereld om je heen, de wereld waar je onderdeel van bent. Jij hebt zo je eigen ideeën over de wereld waarin je jouw weg aan het vinden bent. En dan krijg je een stempas op de mat…

Woensdag 21 november 2018 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. (Haarlemmermeer, plus Haarlemmerliede en Spaarnwoude). Ik ga je hier niet vertellen op wie of op welke partij je moet stemmen. Je bent namelijk oud en vast ook wijs genoeg om dat zelf te bepalen. Maar ik wil je wel op het hart drukken om je stem te laten horen!

Kijk welke partijen er zijn in Haarlemmermeer. Kijk waar ze de afgelopen jaren voor en tegen hebben gestemd. Kijk op de diverse websites, facebook, insta en andere sociale media welke plannen de partijen hebben. En bepaal zo waar jij staat!

De gemeente maakt het de inwoner ook een beetje makkelijk in het woud aan informatie. In elk huis is inmiddels de Verkiezingskrant op de mat gevallen en de partijen hebben samen de stemhulpen Kieskompas en Stemwijzer gemaakt. Zo kan je digitaal stellingen beantwoorden en zie je daarna bij welke partijen jouw standpunten het meeste aansluiten. Het is een snelle manier om de voorkeur die je misschien al hebt, te toetsen aan wat partijen zeggen te gaan doen de komende jaren.

Wat je ook doet om je keuze te bepalen, maak gebruik van je stemrecht en laat je stem horen op 21 november!

Voor wie voor het eerst mag stemmen, heeft de gemeente speciale activiteiten georganiseerd.

Je kan bijvoorbeeld op 20 en 21 november meedoen aan een escaperoom in de raadzaal in Hoofddorp! Lukt het jou om te ontsnappen?  Meld je snel aan, dat kan vandaag nog via escaperoom@haarlemmermeer.nl. Geef ook je voorkeur voor een tijd door en vermeld je naam en leeftijd. En, de escaperoom is natuurlijk gratis!

Daarnaast ben je op 20 november welkom op het enige echte verkiezingsfestival: STEMFEST. Vanaf 20.30 uur staan live on stage onder andere DONNIE, SUPERGAANDE en BLACK ACID. Dit feest is gratis maar … je kan uitsluitend naar binnen met je stempas en identiteitsbewijs. Tussen 00:01 uur en 01:00 uur kun je op het speciale stembureau in Duycker als eerste je stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer!

En heb je de smaak te pakken: kom dan ook naar de uitslagenavond, vanaf 21.00 uur in de Burgerzaal van het raadhuis. Kom live meemaken welke partijen en dus welke raadsleden ook jou de komende 4 jaar gaan vertegenwoordigen. Je bent van harte welkom!

Marjolein Steffens-van de Water

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!