Lokale democratie werkt!

In het sfeervolle Stoomgemaal in Halfweg vond woensdag 14 december een HAP-gespreksavond over lokale democratie plaats. Tevens werd deze avond stilgestaan bij het feit dat onze lokale politieke partij dit jaar dertig jaar vertegenwoordigd is in de Haarlemmermeerse gemeenteraad. ‘Een mooie historische plek om 30 jaar HAP jubileum te vieren, in verbinding tussen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude’ aldus de aanwezige burgemeester Weterings.

_dsc0472

_dsc0472

     

_dsc0471

_dsc0471

Na een boeiende inleiding door de burgemeesters van de fusiegemeenten en een prikkelende aftrap door onderzoeker Julien van Ostaaijen (Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, Tilburg University) vonden aan verschillende gesprekstafels levendige discussies plaats aan de hand van uitdagende stellingen zoals; ‘Van lokale partijen mag meer worden verwacht bij het betrekken van inwoners bij het lokale bestuur’ en ‘De lokale politiek moet inwoners op een andere manier bij het lokaal bestuur betrekken’.

_dsc0476

_dsc0476

           

_dsc0481

_dsc0481

Zowel leden van HAP als belangstellende inwoners maakten duidelijk op welke wijze zij betrokken willen worden bij zaken die spelen in hun leefomgeving. Voor de aanwezige lokale politici en bestuurders uit zowel Haarlemmerliede en Spaarnwoude als Haarlemmermeer gaf dit nieuwe inzichten en ook tips om hun eigen werkwijze te verbeteren en meer effectief het gesprek aan te gaan met inwoners en ondernemers.
Al met al kijken we terug op een geslaagde avond waarbij we alle deelnemers willen bedanken voor hun enthousiasme, inspiratie en de belangrijke lessen voor de toekomst. We zien u maar ook andere inwoners en ondernemers graag aan een volgende gesprekstafel!

 

 

 

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!