Marjolein Steffens-van de Water lijsttrekker HAP

Hoofddorp – Tijdens een goed bezochte Algemene Ledenvergadering heeft HAP haar lijsttrekker gekozen en de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Marjolein Steffens-van de Water voert de lijst aan, die verder is samengesteld uit een goede mix van ervaring en vernieuwing.

Het zijn spannende tijden voor zittende en aankomende politici. Alle politie partijen stellen in deze periode hun kandidatenlijsten vast. De plaats op deze lijst is meestal bepalend of iemand een reële kans maakt op het raadslidmaatschap. HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water is opnieuw gekozen tot lijsttrekker van HAP. “Ondanks dat dit de derde keer op rij wordt vind ik het nog steeds een eer dat onze leden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Misschien ook wel een beloning voor het werk dat we de afgelopen vier jaar als fractie hebben gedaan. We hebben echt als team geopereerd, dat maakte het raadswerk ook leuk om te doen. En daarnaast heeft het anderen ook weer geïnspireerd om zich bij ons aan te sluiten en zich te willen inzetten voor onze inwoners en ondernemers. Welke andere lokale partij kan nu zeggen dat zij mensen heeft moeten teleurstellen omdat het maximale aantal plaatsen van 30 op de kieslijst bereikt is?”

Mix van ervaring en vernieuwing
Van de huidige raadsleden heeft Betty Wensing aangegeven zich op een andere manier te willen inzetten voor HAP. Zij is bijna 12 jaar raadslid geweest. Peter van Groenigen en Ron Heimerikx hebben nog ambitie genoeg om een raadsperiode verder te willen. De 26 jarige Lisserbroeker Tim van Essen staat op de 4 e plek. Hij heeft de afgelopen periode ‘warm gelopen’ als fractieassistent. De 5 de plaats is voor de Badhoevedorpse ondernemer Brigitte van der Erve. Plaats 6 en 7 worden ingenomen door Nieuw-Venneper Chris Groothand en Hoofddorper Johan Rip, ook mensen met een ruime politieke ervaring. De in Hoofddorp Overbos wonende ondernemer Sophie van de Meeberg staat op plaats 8 en op 9 staat Abdulaziz Salhi, die werkzaam is als inspecteur bij de Amsterdamse politie. Ap Reinders, voormalig voorzitter van de Haarlemmermeerse rekenkamer, neemt plaats 10 in. Andere opvallende namen op de lijst zijn Henk van Steenis, die onlangs de overstap maakte van de SP naar HAP en mediaman Henny Beijer uit Nieuw-Vennep. Lijstduwer is André Hageman. De Vijfhuizenaar is voormalig voorzitter van HAP.

Verkiezingsstrijd
Lijstrekker Marjolein Steffens-van de Water gaat vol vertrouwen de verkiezingsstrijd aan. “Met onze bekende mobiele fractiekamer blijven we de wijken en kernen bezoeken. We hebben een creatief campagneteam en een grote groep vrijwilligers die ons bij de campagne ondersteunen. En een uitstekend verkiezingsprogramma dat volgende week bekend wordt gemaakt. We zijn er helemaal klaar voor.”

 

lijsttrekker

lijsttrekker

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!