Meer aandacht voor schuldenproblematiek jongeren

Op donderdag 20 juli houdt de gemeenteraad een sessie over armoede- en minimabeleid en de bestrijding van kinderarmoede. Lokale politieke partij HAP wil zicht op de omvang van armoede en schuldenproblematiek, in het bijzonder bij jongeren in Haarlemmermeer.

Raadslid Chris Groothand: “Uit recent landelijk onderzoek blijkt dat de schuldenproblematiek steeds groter wordt, dat er onfrisse praktijken plaatsvinden vanwege vorderingen die worden doorverkocht, waarmee grof geld wordt verdiend aan de schulden van mensen, met als gevolg toename van de schulden en sociale problemen. En veel mensen die eenmaal in de schulden zitten komen daar moeilijk weer uit, zeker op bijstandsniveau, aldus Groothand.

HAP wil extra aandacht voor een effectieve aanpak van de schuldenproblematiek bij jongeren (tussen de 16-21 jaar). De gemeente Utrecht gaat problematische schulden van jongeren aanpakken door hulp te bieden om hun financiën structureel op orde te krijgen.

“Wij willen weten hoe de situatie in Haarlemmermeer is”, aldus Groothand. “Als we kansen zien om dit probleem aan te pakken moeten we daar niet mee wachten. Samenwerking tussen verschillende organisaties, zoals woningbouwcorporaties, huisartsen, energiebedrijven, zorgverzekeraars, etc. is wat HAP betreft nodig om zicht te krijgen op de situatie. Want deze problematiek zorgt voor een sneeuwbaleffect en heeft ook invloed op andere zorgvragen die schulden met zich mee brengen”.

 

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!