Na 8 jaar wordt gymzaal Buitenkaag opgeknapt

Als binnenkort het achterstallig onderhoud aan de gymzaal naast het dorpshuis in Buitenkaag wordt aangepakt, kan HAP een van de langlopende dossiers met een goed gevoel sluiten. Al in 2007 diende de lokale politieke partij een amendement in om het toenmalige college te bewegen een bedrag van € 40.000 te reserveren voor de verbouwing van en het onderhoud aan het dorpshuis en de gymzaal. Dat bedrag wilde het toenmalige college uit de begroting halen, waardoor het onderhoud niet kon worden uitgevoerd. Zonder het amendement zou de gymzaal onbruikbaar worden, dat heeft de raad toen gelukkig niet laten gebeuren.
“Wijlen HAP-raadslid Peter van Groenigen heeft zich door de jaren heen enorm ingezet voor het behoud van deze voorziening in de kleine kern en het dubbeldorp Kaag-Buitenkaag. Dat het nu uiteindelijk zover is, is in zijn nagedachtenis een mooi resultaat”, aldus raadslid Chris Groothand.

Het dorpshuis en de gymzaal in Buitenkaag vormen de enige sociaal culturele accommodatie in Haarlemmermeer, welke wordt beheerd door vrijwilligers. De exploitatie is ondergebracht in de SSCCK, Stichting Sociaal Cultureel Centrum Kaag. Samen met de bewoners van Buitenkaag heeft de organisatie een ondernemingsplan opgesteld met als doel het voortbestaan van de accommodatie waarborgen. “Nog los van de bijzondere functie van het dorpshuis voor deze kern is juist ook de gymzaal belangrijk”, stelt Groothand. “Zo is de Sint Willibrordusschool een vaste gebruiker.” Het behoud van voorzieningen zoals deze in de kleine kernen is belangrijk punt voor lokale politieke partij HAP. “We blijven ons hier voor inzetten de komende jaren!”, aldus Groothand.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!