Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

HAP is zeer verheugd met de voordracht van Onno Hoes als waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer en wensen hem enorm veel plezier in onze kleurrijke en diverse gemeente. Hoes is de tijdelijke opvolger van Theo Weterings die burgemeester wordt in Tilburg. Na de verkiezingen in november 2018 komt er een nieuwe gemeenteraad in de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Deze nieuwe gemeenteraad kiest een vertrouwenscommissie die op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester.

 

Hieronder het persbericht van de provincie Noord-Holland:

 Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft de heer Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 28 november 2017 de heer O. (Onno) Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester.
De huidige burgemeester Theo Weterings is per 28 november 2017 benoemd tot burgemeester van Tilburg. Voor de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude is de wettelijke procedure voor gemeentelijke herindeling gestart. Beide gemeenten willen per 1 januari 2019 fuseren tot één gemeente. Daarom wordt de burgemeestersvacature vooralsnog niet open gesteld en wordt gedurende die procedure een waarnemend burgemeester benoemd.
De heer Hoes was burgemeester van Maastricht (2010-2015) en gedeputeerde van Noord-Brabant (2001-2010). Hij was lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant (1992-2003) en lid van de Gemeenteraad van ’s Hertogenbosch (1993-1998).
De heer Hoes is 56 jaar en lid van de VVD.

 

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!