Ontluisterend rapport over MLB

HAP is zeker niet verrast door de financiële wanorde in het dossier MLB. Vanaf het eerste moment hebben wij dit “prestige”project van het vorige college bekritiseerd.

Werkelijk ontluisterend om te zien wat de consequenties zijn van de drang naar prestige. Het is onbestaanbaar dat de vele vragen die HAP heeft gesteld onjuist en onvolledig zijn beantwoord. Het verrast ons echter niet, onze vermoedens van toen zijn nu bevestigd. Het getuigt niet van behoorlijk bestuur dat zoiets heeft kunnen gebeuren.

Onze lokale partij heeft meerdere keren in de vorige Raadsperiode signalen afgegeven dat het mis ging in dit dossier, maar zijn nimmer serieus genomen door de toenmalige coalitiefracties. De Raad wilde niet luisteren en heeft bewust weggekeken. En nu krijgen we de rekening gepresenteerd. Er zijn regels en richtlijnen aan de laars gelapt. Nog veel kwalijker is de minachting voor de gemeenteraad. Op geraffineerde wijze is de Raad buitenspel gezet.

Onze fractie voelt zich letterlijk bedonderd en beledigd door het handelen van het vorige college. Het siert het huidige college dat zij in korte tijd dit rapport heeft weten samen te stellen en in volledige openbaarheid brengt. Tegelijkertijd roept het ook veel vragen op.
Tijdens de Najaarsrapportage afgelopen november heeft HAP al een debat aangevraagd vanwege aangekondigde problemen omtrent de beheerskosten van het MLB en mogelijke overschrijdingen.
Wat HAP betreft wordt alles in volledige openbaarheid besproken in de raad. Daar staat HAP voor. De gemeenteraad is nu aan zet.

HAP is van mening dat het aanstaande debat zal moeten uitwijzen of verder onderzoek door de Raad overwogen moet worden.

Namens de fractie HAP
Johan G. Rip
Vice Fractievoorzitter 06-51097057
Brigitte van der Erve Sport portefeuille 06-44 700 858

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!