Schriftelijke vragen HAP over spookfacturen

Op 13 april heeft HAP schriftelijke vragen gesteld over spookfacturen.

Op de website Geenstijl.nl is op zaterdag 11 april een bericht gepubliceerd over het bedrijf ‘Trademark Publisher’. Dit bedrijf noemt zichzelf een ‘International Database of Registered Trade Marks’. Echter aan een registratie in de IDRTM Info-Database zijn kosten verbonden. Zoals op de website van Geenstijl is te lezen, heeft de gemeente Haarlemmermeer mogelijk ook een factuur ontvangen van dit bedrijf. De gemeente Haarlemmermeer komt wel voor als merkhouder in de database sinds 10 maart 2013. Daarom heeft mijn fractie de volgende vragen:

1. Heeft het College ooit een factuur ontvangen van de IDRTM en vervolgens betaald?
2. Zo ja, kan het College aangeven wat de juridische status is van deze database en hoe hoog de kosten waren van deze factuur?

Naast het bericht op Geenstijl doet een simpele zoekopdracht in Google al snel vermoeden dat het om een spookfactuur gaat.

3. Indien er ooit een factuur is betaald en de juridische status discutabel blijkt, welke stappen gaat het College ondernemen om het geld terug te vorderen?
4. Kan het College aangeven of het vaker spookfacturen ontvangt en wat de procedures hieromtrent zijn?

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!