Spoedoverleg over fietsenstalling op Van Stamplein

Onderstaand persbericht staat op de site van de Hoofddorpse Courant naar aanleiding van een actualiteitenrondvraag afgelopen donderdag van Ron Heimerikx.

De gemeente voert op dit moment spoedoverleg met marktkooplieden over het plaatsen van een nieuwe fietsenstalling op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. Dat heeft wethouder Derk Reneman donderdag gezegd in de gemeenteraad na vragen van HAP-raadslid Ron Heimerikx.

Er zijn al langer plannen om op het Van Stamplein een fietsenstalling te plaatsen. In het centrum is een grote behoefte aan een veilige plek om je fiets neer te zetten. Marktkooplieden en ondernemers zijn echter niet zo blij met de plannen. De eerste groep is vooral bang dat de markt er aanzienlijk kleiner van wordt.

Volgens wethouder Reneman wordt op dit moment bekeken hoeveel ruimte van de markt nodig is om de fietsenstalling te plaatsen. Er is nog geen definitief besluit genomen. De gemeente voert vrijdag opnieuw overleg met de marktkooplieden, aldus Reneman. Als er een definitief besluit is genomen, krijgt de gemeenteraad een brief.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!