Supermom én single

Niet veel mensen kiezen ervoor. Alleenstaande ouder zijn. Het overkomt je. Soms tegen wil en dank, soms omdat het beter is voor jou of voor het gezin. Er begint een nieuw tijdperk. Jij en je kinderen en je ex. Een hoop gedoe en geregel, vaak onder spanning en met verdriet. En dat heeft tijd nodig en kan heel intens zijn.

En dan? Dan kom je weer met beide voeten op de grond te staan. Naast alle dagelijkse rompslomp van kinderen, werk, scheiding, verdriet, school, familie, misschien zelfs een nieuw thuis, ben je er zelf ook nog. Met een deuk in je ego, verdrietig, een knauw in je zelfvertrouwen en je leven op z’n kop.

Dan is het fijn als er mensen zijn die, net als jij, alleenstaande ouder zijn. Alleenstaande moeder in dit geval. Die je stress begrijpen, de moeilijke gesprekken met je ex, het verdriet van je kinderen omdat papa niet meer dichtbij is. Die in jouw schoenen hebben gelopen. Die je kunnen helpen je leven weer op de rails te krijgen, orde te scheppen in de wanorde en je talenten zien en deze willen helpen ontwikkelen. Zodat je met vertrouwen in jezelf en geloof in de toekomst verder kunt.

Ook in Haarlemmermeer zijn zulke mensen. Single Supermoms heten ze.
Een groep moeders die elkaar steunen, helpen en vriendschappen sluiten. Met je in gesprek gaan over de rol van je ex of hoe je echt een manager-mama kunt zijn. Vrouwen die in jouw schoenen hebben gelopen of dat nóg doen, samen met professionals die je helpen je talent te ontdekken en verder te ontwikkelen zodat je zelfstandig en goed in je vel verder kunt.

Dát is wat Single Supermom doet. Haarlemmermeer subsidieert hun activiteiten zodat vrouwen in deze situatie niet tussen wal en schip vallen en samen aan hun nieuwe toekomst kunnen werken. Allemaal vrouwen die zèlf gescheiden zijn of niet meer met hun partner leven en kinderen hebben en dus weten wat dat betekent. Vrouwen die elkaar advies geven en steunen bij lastige keuzes. Vrouwen die elkaar verder helpen, als vrouw en als moeder.
Zodat je de Supermom kan blijven die je altijd al was, maar nu single.

Marjolein Steffens- van de Water

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!