‘Taxiprobleem op Schiphol duurt voort’

Tijdens het vragenuur heeft Raadslid Tim van Essen een vraag gesteld over de aanhoudende overlast op Schiphol. Onderstaand artikel staat op HcNieuws.nl Binnenkort vindt er een debat plaats in de gemeenteraad van Haarlemmermeer naar aanleiding van dit onderwerp.

Het probleem met malafide taxichauffeurs en ronselaars op Schiphol is nog altijd niet opgelost. Dat zei HAP-raadslid Tim van Essen donderdagavond tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

In juni kwam een groep taxichauffeurs naar de gemeenteraad om te klagen over de wantoestanden. Er zouden chauffeurs worden mishandeld en bedreigd. Taxichauffeur Mustafa Aznou vroeg met name burgemeester Weterings om in te grijpen.

Raadslid Van Essen zei donderdag dat hij met een fractiegenoot enkele uren op Schiphol was geweest om de situatie met eigen ogen te bekijken. Volgens hem is er nog altijd veel mis. Van Essen sprak over een ‘genante vertoning’.

De HAP vindt het stuitend dat reizigers die op Schiphol als eerste worden geconfronteerd met niets ontziende chauffeurs die hen geld uit de zak willen kloppen. Tim van Essen wilde weten wat nu precies de rol van de gemeentelijke handhavers en beveiligers is bij het bestrijden van het probleem.

D66-raadslid Pablo Meegdes deed een duit in het zakje door te melden dat er deze week een chauffeur op Schiphol 485 euro heeft gevraagd voor een ritje naar Amsterdam.

Dat soort woekerpraktijken is moeilijk te voorkomen, zo reageerde burgemeester Weterings. De taxibranche is een vrije markt en dan zijn uitwassen altijd mogelijk, altijd Weterings. De enige reactie op dit soort oplichters is hen hard aanpakken, zo vond de burgemeester.

Weterings zei verder dat de situatie weliswaar wat verbeterd is maar nog altijd niet optimaal. Het college heeft afgelopen week een notitie over de kwestie vastgesteld. Eerder heeft de raad al afgesproken dat er wat langer over de zaak zal worden doorgepraat. Dat gaat binnenkort gebeuren.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!