Te weinig bladkorven in de gemeente

Onderstaand persbericht staat op de site van de Hoofddorpse Courant naar aanleiding van een actualiteitenrondvraag afgelopen donderdag van Tim van Essen.

Hoewel er op zo’n 400 plekken in de gemeente bladkorven staan om gevallen bladeren in te gooien, is dat nog niet genoeg om aan de vraag te voldoen. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zei donderdag in de gemeenteraad dat er nog zo’n 30 aanvragen liggen voor het plaatsen van een bladkorf. Er is sprake van een heuse wachtlijst.

HAP-raadslid Tim van Essen vroeg het college of er in zijn woonplaats Lisserbroek een extra bladkorf kan komen. Daar is in het dorp behoefte aan, zei hij. Helaas, zei wethouder Steffens, die nee moest verkopen. De bladkorven zijn op en dus zijn er geen extra beschikbaar. De wethouder zegde wel toe te bekijken of de bladkorven komend jaar misschien soms op een andere plek moeten komen dan waar ze nu staan.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!