Themabijeenkomst ‘Maken lokale partijen het verschil?’ Belangstellenden welkom bij gespreksavond HAP

Inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude die woensdagavond 14 december willen meepraten over de lokale democratie, zijn van harte welkom in Stoomgemaal Halfweg. “De capaciteit van het gebouw is beperkt, vandaar dat we vooraf wilden weten hoe groot de belangstelling zou zijn. We zijn echter nog niet vol. Mensen hoeven zich nu dus niet meer aan te melden; ze kunnen woensdag vanaf 19.00 uur terecht aan de Haarlemmermeerstraat 4 in Halfweg”, zegt voorzitter Henny Beijer.

 

Het thema van de avond wordt ingeleid door bestuurskundige dr. Julien van Ostaaijen. Hij poneert een aantal stellingen, waarover in kleine kring aan tafels met elkaar wordt gesproken. Ook de burgemeesters Weterings (Haarlemmermeer) en Heiliegers (Haarlemmerliede en Spaarnwoude) verzorgen een inleiding op het thema. De tafelgesprekken – verspreid over de avond drie in totaal – duren 20 minuten, waarna plenair eerste bevindingen worden uitgewisseld. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot circa 22.15 uur. De toegang is gratis. De bijeenkomst vindt plaats in Stoomgemaal Halfweg, Haarlemmermeerstraat 4 in Halfweg.

 

Dr. Julien van Ostaaijen is bestuurskundige en werkt bij de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, Tilburg University. Zijn onderzoek richt zich op lokaal bestuur en lokale politiek. Hij heeft onder meer onderzoek gedaan naar opkomst en stemgedrag, lokale verkiezingen, lokale partijen, de gemeenteraad, de burgemeester, wethouders, burgerbetrokkenheid, anti-establishment politiek en binnengemeentelijke decentralisatie. Voor een volledige lijst met publicaties, zie: www.vanostaaijen.nl

 

 

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!