Verkeersonderzoek Lisserbrug

De gemeenten Haarlemmermeer en Lisse gaan samen een verkeersonderzoek over de Lisserbrug houden. Daar moet uit blijken hoe de verkeerssituatie in Lisserbroek en Lisse kan verbeteren. Haarlemmermeer heeft op korte termijn een gesprek met Lisse, kondigen B en W aan. Zij zeggen dat in antwoord op vragen van de gemeenteraadsfractie van HAP.

Deze zomer wordt de onderzoeksvraag opgesteld, kunnen bureaus een offerte indienen en wordt er eentje gekozen. Er rijden nu per dag 9.500 motorvoertuigen over de Lisserbrug. Dat zullen er in 2025 naar verwachting dagelijks 13.500 zijn. Het gaat om een ’gewone’ groei van 1.900 motorvoertuigen en circa tweeduizend als gevolg van woningbouw in Lisse en Lisserbroek.

Knelpunt

HAP stelde vragen omdat verkeersproblemen in Lisserbroek voorspelbaar zijn. De Lisserbrug is nu al een knelpunt. Binnenkort starten bouwplannen bij het Turfspoor en ten noorden van Lisserbroek komt een nieuwe wijk waardoor het dorp nog eens verdubbelt.

De dorpsraad van Lisserbroek ziet dat ook aankomen en heeft een plan gemaakt: een nieuwe weg ten zuiden van Lisserbroek en Lisse met een brug over de Ringvaart. Als het doorgaande verkeer over die weg en de huidige N207 rijdt, wordt de Lisserbrug ontlast en daarmee veiliger voor langzaam verkeer.

B en W melden HAP dat er ’een grote verantwoordelijkheid’ ligt bij de gemeente Lisse. ,,Lisse is in omvang met 22.000 inwoners zes keer zo groot als Lisserbroek. Ook als Lisserbroek gaat groeien, wonen hier naar schatting nog maar 6.000 mensen. De omvang van Lisse leidt met name in de spits tot veel verkeer over de Lisserbrug, de Lisserbroekerweg en de Ringdijk. Inwoners van Lisserbroek ondervinden hier hinder van.’’

Zie gehele artikel op website Haarlems Dagblad

Voor antwoorden op de Schriftelijke vragen ASV HAP over toekomst Lisserbroek.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!