Wethouder Marjolein Steffens-van de Water Lid in de Orde van Oranje-Nassau

HAARLEMMERMEER Burgemeester Weterings riep vanmorgen als eerste Marjolein Steffens naar voren voor het uitreiken van het eerst lintje. Steffens is wethouder Fysieke Leefomgeving, Dienstverlening, Participatie en Doelgroepenbeleid. “En, als ik zeg dat we elkaar kennen vanaf mijn allereerste activiteiten als burgemeester van Haarlemmermeer, dan overdrijf ik niet”, liet burgemeester Weterings weten. “Marjolein was in 2007 namelijk lid van de vertrouwenscommissie, de sollicitatiecommissie dus, die mij bij de gemeenteraad heeft voorgedragen als uw burgemeester.”

Marjolein Steffens begon haar maatschappelijk carrière begon ooit op lagere school De Boog in Nieuw-Vennep. Ze had daar zitting in de Medezeggenschapsraad. Aangezien haar inbreng daar op viel werd zijn gevraagd voor de lokale politiek partij HAP. In 1998 werd Steffens gekozen in de gemeenteraad voor de HAP. In 2002 werd de HAP de grootste partij in Haarlemmermeer en werd de politicus wethouder. Dat wethouderschap eindigde in 2005, maar verkiezingen van 2006 kwam de Vennepse terug in de raad. In die beide raadsperiodes was ze ook fractievoorzitter bij de HAP. “Je voerde vele debatten”, gaat de burgemeester verder in zijn betoog. “Dat ‘mede-zeggen’ ging je goed af. Maar je was ook een actieve gast docent van Raadslid in de Klas, organisator en jurylid van ons Scholierendebattoernooi, en je had het nooit te druk, om onze burgers te ontvangen in het kader van Ervaar de Raad.”

In 2014 werd Marjolein Steffens wederom lijsttrekker. De HAP de tweede partij van Haarlemmermeer en ging opnieuw deelnemen aan het college van burgemeester en wethouders. Steffens werd voor de tweede keer wethouder. “Sinds 2002 is een wethouder geen raadslidmeer, dus toen je in mei vorig jaar wethouder werd, verliet je de raad. Je was toen twaalf jaar raadslid plus drie jaar wethouder geweest. Het is een goede traditie, dat gemeenteraadsleden die minimaal twaalf jaar de publieke zaak hebben gediend, bij hun afscheid uit de raad, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Deze onderscheiding voor jou is geen afscheid, zeker niet uit de politiek. Het is in jouw geval Marjolein, een onderscheiding die op een verrassend moment wordt uitgereikt, als dank voor een actieve, nog voortdurende politieke en maatschappelijke carrière.”

Verder Marjolein Steffens ook actief als vrijwilliger. Behalve je werk op De Boog, was ze lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de scholen, bestuurslid van de Verenigingvoor Openbaar Onderwijs, en vrijwilliger bij de Tijdelijke Noodopvang voor Vreemdelingen in Lisserbroek. Ook is ze gastdocent van Publiek Domein, traineren secretaris van de Academie van de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen. En tenslotte was ze ook bestuurslid van het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. “Daarom, beste Marjolein”, eindigt de burgemeester, “kan ik je met vreugde melden, dat jij Marjolein Steffens-van de Water, geboren op 11 januari 1967 in Amsterdam, bij Koninklijk Besluit van 5 juni 2014 bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”

Bericht is integraal overgenomen van HCnieuws

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!