Birgit en Britta Suidgeest

“Dat gevoel geeft HAP ons dus ook: gezien en gehoord worden, oog voor lokale initiatieven, sociaal en betrokken bij inwoners en ondernemers.”

 

Kan je iets over jezelf vertellen, wie je bent en wat doe je?

Birgit: “Wij zijn Britta Middelkoop-Suidgeest (34) en Birgit Suidgeest (35), wij runnen als zussen samen onze twee broodjeszaken, namelijk de B&B Broodjes Boetiek op station Nieuw-Vennep en station Hoofddorp. Daarnaast zijn we beide de trotse moeder van één geweldige dochter: Britta van Sky (3) en ik van Valijne (3).”

Kun je iets meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?

Britta: “Door onze openingstijden van 06.00 – 18.00 uur a 6 dagen per week, maken we lange dagen in onze broodjeszaken. Waar we met veel plezier onze klanten, zowel particuliere- als zakelijke klanten ontvangen. We smeren niet alleen zelf mee in onze teams, we zijn op de achtergrond ook altijd druk met de boekhoudkundige en administratieve kant en bedenken samen veel hoe we kunnen blijven innoveren, vernieuwen en ontwikkelen. Denk aan: marketing, online activiteiten, webshop, actief betrokken zijn.”

Welke passies heb je nog meer naast je dagelijkse werkzaamheden?

Britta: “Absoluut onze meisjes! Ik ga graag een weekendje weg samen met mijn man en onze dochter met onze camper! Birgit is alleenstaande moeder en kiest daarom sneller voor een weekend in een huisje met haar dochter. We verkennen graag de natuur met onze meiden. Ze zijn echt op een leeftijd waarbij juist de kleine, simpele dingen ontdekken zo leuk is.”

Wat is er zo mooi aan Haarlemmermeer?

Birgit: “Ondanks dat het een grote gemeente is, is er veel oog voor lokale initiatieven. Welke we dan ook met liefde sponsoren. Bovendien is er een goede balans tussen werkgelegenheid, natuur, sport en spelen, scholen, winkelcentra en horeca. Ik ben blij dat we in zo’n bruisende gemeente wonen en werken.”

Welke uitdagingen zie je voor de komende 4 jaar voor de gemeente Haarlemmermeer?

Birgit: “De belangrijkste uitdaging is het stabiliseren van de woningmarkt. Ik merk dat veel alleenstaande ouders of bijvoorbeeld jongeren, hier nauwelijks een passende woning kunnen vinden. Dus uitwijken naar andere gemeentes of kernen is bijna noodzakelijk, terwijl ze hier alles hebben opgebouwd.”

Als je morgen drie dingen zou kunnen veranderen in Haarlemmermeer. Welke dingen zouden dit dan zijn en waarom?

Britta: “Zoals we net bespreekbaar maakten: investeren in betaalbare woningen! Daarnaast zou een goede termijnvisie wat betreft Park 21 en ontwikkelingen rondom Hoofddorp centrum fijn zijn. Wat zijn de kansen, de mogelijkheden, de kosten en op welke termijn? Zodat je als ondernemer ook meer kunt inspelen op de toekomst. Als laatste zou ik adviseren: kijken naar een betaalbaar parkeerbeleid. Station Nieuw-Vennep is een perfect voorbeeld van betaalbaar parkeerbeleid. De eerste 24 uur is gratis, waardoor forensen wel wordt gestimuleerd, maar langparkeren (voor Schiphol) niet. In Hoofddorp is het beleid vooral gebaseerd op betaald parkeren, waardoor forensen toch minder aantrekkelijk wordt gemaakt.”

Hoe past wat jij doet bij HAP?

Birgit: “Lokaal, sociaal en betrokken. De drie speerpunten van HAP. Zo runnen wij exact onze winkels ook. We merken toch dat er veel behoefte is aan betrokken medewerkers en eerlijke producten van lokale leveranciers. Het geeft de klant een gevoel van ‘gezien worden’ en ze weten wat ze eten. Dat gevoel geeft HAP ons dus ook: gezien en gehoord worden, oog voor lokale initiatieven, sociaal en betrokken bij inwoners en ondernemers.”

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!