Fatima el Ghabzourie

“De raadsleden van de HAP weten heel goed wat er speelt in Haarlemmermeer. Bovendien is HAP meer dan de fractieleden alleen. Er zijn meer inwoners betrokken bij HAP, waardoor HAP echt komt vanuit de mensen die wonen en leven in Haarlemmermeer.”

 

Kan je iets over jezelf vertellen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Fatima el Ghabzourie. Ik ben geboren en getogen in Hoofddorp. Van beroep ben ik leerkracht. Ik ben moeder van vier kinderen en mede-eigenaar van kiprestaurant Kipyes, samen met mijn man.

Kun je iets meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?

Overdag sta ik voor de klas en run ik het restaurant. Dat doe ik allebei met heel veel plezier. Ondernemen is heel uitdagend en je kan de dingen op je eigen manier doen en je eigen ideeën uitvoeren. Dat vind ik een hele leuke kant van het ondernemerschap. Het is natuurlijk moeilijk in de corona-tijd, maar een echte ondernemer probeert toch altijd op creatieve manieren om de zaak goed te laten draaien.

Maar ook voor de klas krijg ik veel energie van het werken met de kinderen. Ik vind het mooi om de kinderen te zien ontwikkelen en ze daarbij te helpen.

Welke passies/hobby’s heb je nog meer naast je dagelijkse werkzaamheden?

Ik houd ontzettend van reizen. Ik ontdek graag nieuwe landen, culturen en mensen en het proeven van ander eten. Daarnaast ga ik ontzettend graag naar de film en uit eten. De laatste tijd ging dat helaas niet, dus heb ik vooral veel tijd buiten genoten. Bijvoorbeeld samen met de kinderen naar het Haarlemmermeerse bos.

Wat is er zo mooi aan Haarlemmermeer?

Ik ben er natuurlijk opgegroeid en mijn sociale leven is hier. Mijn familie woont hier. Ons restaurant is hier. Je kan je terugtrekken in je rustige omgeving als je even uit de drukte wil, maar er is ook vanalles te doen. Eigenlijk is het de stad en het dorp in 1. Er is ook veel voor de kinderen, zoals Jeugdland en goede scholen. De gemeente is compleet.

Welke uitdagingen zie je voor de komende 4 jaar voor de gemeente Haarlemmermeer?

Natuurlijk het vinden van een geschikte woning. Er komen veel mensen uit de omgeving naar Haarlemmermeer, bijvoorbeeld uit Amsterdam, voor een betaalbare woning. Je ziet nu dat het ook in Haarlemmermeer steeds lastiger wordt om een betaalbaar huis te vinden. Ik ben wel benieuwd naar de plannen en hoe de inwoners daarbij betrokken worden.

Ook merk ik als docent dat, in tegenstelling tot Amsterdam, er weinig sociaal-maatschappelijke activiteiten zijn. Het zou goed zijn om de kinderen meer te betrekken. Bijvoorbeeld om via subsidie vanuit de gemeente voor kinderen naschoolse activiteiten te organiseren, zoals muziek of sport. Ik zie dat veel kinderen dat nodig hebben, en dat mis ik nog in Hoofddorp. Ik zou het mooi vinden als er voor kinderen meer te doen is na schooltijd.

Als je morgen drie dingen zou kunnen veranderen in Haarlemmermeer, welke dingen zouden dat dan zijn en waarom?

Dit heb ik eigenlijk genoemd: meer betaalbare woningen, zeker voor starters, en meer sociale activiteiten, voor kinderen, maar ook voor ouderen of mensen die misschien eenzaam zijn. Dingen die ervoor zorgen dat we meer op een plezierige manier met elkaar omgaan en naar elkaar omkijken.

Op 14, 15 en 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. Waarom zouden inwoners juist op HAP moeten stemmen?

De raadsleden van de HAP weten heel goed wat er speelt in Haarlemmermeer. Bovendien is HAP meer dan de fractieleden alleen. Er zijn meer inwoners betrokken bij HAP, waardoor HAP echt komt vanuit de mensen die wonen en leven in Haarlemmermeer.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!