Reinier Geluk

“HAP staat midden in de samenleving, is bereid om overal heen te gaan en met mensen het gesprek aan te gaan. Ik denk dat veel mensen die zich bij HAP aansluiten plaatselijke inwoners zijn die ergens voor staan.”
Kan je iets over jezelf vertellen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Reinier Geluk, samen met mijn vrouw Johanneke heb ik deze boerderij overgenomen van mijn vader en 10 jaar geleden omgevormd naar een zorgboerderij met dagbesteding voor oudere mensen met (beginnende) dementie. Recent is daar de Bed&Breakfast met 2 kamers bijgekomen, om extra zorg te kunnen bieden. Maar ook zakenmensen en toeristen kunnen hier overnachten. Ook hebben we een mantelzorgwoning op het erf voor mijn schoonvader. Naast de zorgboerderij zijn er ook nog de werkzaamheden in het akkerbouwbedrijf. We hopen deze mooie plek later weer door te geven aan onze kinderen.
Kun je iets meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?
Om 9 uur halen we met de bussen de ouderen op in Hoofddorp, Rijsenhout en Nieuw-Vennep. Rond half 11 drinken we koffie met elkaar en daarna gaan de ouderen onder het mom van ‘niets hoeft alles mag’ hun activiteiten doen onder begeleiding van onze medewerkers.
We hebben onder andere een groentetuin, dieren en een hobbyschuur. De ouderen helpen mee met dierverzorging, was vouwen en koken bijvoorbeeld. In de hobbyschuur wordt gezaagd en geschilderd. Er is voor iedereen die dat wil iets te doen. Er wordt gezamenlijk een warme maaltijd gegeten en de middag verloopt meestal iets rustiger. Aan het einde van de dag worden de ouderen door ons met de bus weer thuisgebracht. Daarnaast heb ik nog de werkzaamheden in ons akkerbouwbedrijf.
Welke passies heb je nog meer naast je dagelijkse werkzaamheden?
De boerderij is uiteraard een grote passie. Daar zit veel tijd en energie in maar is ook heel leuk. Ik geniet natuurlijk ook van het gezinsleven met onze 2 zonen.
Wat is er zo mooi aan Haarlemmermeer?
De diversiteit en bedrijvigheid, er is veel mogelijk in Haarlemmermeer. Het is mooi om hier deze plek midden in de Randstad in stand te kunnen houden. Dat we meer kunnen bieden dan alleen de boerderij. Je hebt hier de mogelijkheid om de ondernemerskant en de maatschappelijke betrokkenheid te combineren. Kijk bijvoorbeeld naar de bed&breakfast die toerisme, zakelijke overnachtingen en zorg combineert, dat kan niet overal.
Welk uitdagingen zie je voor de komende 4 jaar voor de gemeente Haarlemmermeer?
In het algemeen: Blijven zorgdragen voor veiligheid en mobiliteit en de omgeving.
Als de hele polder wordt volgebouwd gaat dit ten koste van de rust. Het agrarische is mooi en willen we het liefst behouden. De uitbreidingsmogelijkheden houden echter op een bepaald moment op, maar op het stuk wat je nog wel hebt moeten ondernemers de ruimte krijgen om eigen ideeën te ontplooien. De gemeente moet daarom goed kijken naar het inpassen van agrarische sector in Haarlemmermeer. Agrarisch ondernemers moeten vanuit hun eigen bedrijf kunnen voortzetten. Dat moet niet van bovenaf opgelegd worden.
Als je morgen drie dingen zou kunnen veranderen in Haarlemmermeer. Welke dingen zouden dit dan zijn en waarom?
Dat is een moeilijke vraag om zo even te beantwoorden. Ik ben tevreden over het gesprek dat gaande is met de politiek, met ondernemers en mensen. De politiek doet haar best om signalen uit de samenleving binnen te halen. Dat is heel belangrijk, horen en zien wat er speelt. Die directe betrokkenheid van bestuurders en politici moet dus niet veranderen maar zo blijven
14, 15 en 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. Waarom zouden inwoners juist op HAP moeten stemmen?
HAP staat midden in de samenleving, is bereid om overal heen te gaan en met mensen het gesprek aan te gaan. Ik denk dat veel mensen die zich bij HAP aansluiten plaatselijke inwoners zijn die ergens voor staan.