René Metz

“HAP heeft de kracht dicht bij inwoners te staan en verstaat de kunst om het simpel te houden. HAP zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Zo werk je aan vertrouwen tussen inwoners en politiek.”

 

Kan je iets over jezelf vertellen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben René Metz uit Zwanenburg, getrouwd met Marian en vader van drie zonen. Ik ben actief als adviseur, coach en ruim 40 jaar actief in verschillende besturen. Als je ergens lid van bent dan moet je ook een bijdrage leveren vind ik, want dingen gaan niet vanzelf. Het is voor mij een way of life om mee te denken en actief te zijn in het sociaal-cultureel vlak. Mijn lijfspreuk is: ‘Alleen ga je sneller maar samen kom je verder’.

Kun je iets meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?

Twee tot drie dagen per week ben ik bezig met activiteiten op het sociaal-cultureel vlak. Daarnaast genieten Marian en ik van onze tweede plek in Zeewolde.

Welke passies heb je nog meer naast je dagelijkse werkzaamheden?

In Zeewolde genieten we tijdens onze wandelingen van de omgeving. Daarnaast hou ik van fietsen, besteed ik graag tijd aan mijn oldtimer Mercedes en verdiep ik mij in de filosofie.

Wat is er zo mooi aan Haarlemmermeer?

Je kunt hier wonen in een kleine dorpskern waar je dichtbij het ‘ons kent ons’ gevoel zit en tegelijkertijd ook de aansluiting hebt bij de rest van alles wat er gebeurt in de regio. Ik kan ook erg genieten van de natuur, op de fiets kom ik op heel veel mooie plekken in Haarlemmermeer.

Welk uitdagingen zie je voor de komende 4 jaar voor de gemeente Haarlemmermeer?

Ten eerste leefbaarheid, met name in relatie tot Schiphol. Er moet duidelijkheid komen over de toekomst van de luchthaven en het is belangrijk dat de gemeente zich daarover uitspreekt. Geen groei meer, genoeg is genoeg en inwoners verwachten dat de gemeente zich daar ook sterk voor maakt.
Ten tweede: zorg dat je als gemeente dicht bij inwoners staat. Het vertrouwen in de landelijke politiek is niet groot merk ik aan reacties in mijn omgeving. Aan de politiek in Haarlemmermeer wil ik meegeven: ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt’.

Als je morgen drie dingen zou kunnen veranderen in Haarlemmermeer. Welke dingen zouden dit dan zijn en waarom?
  1. Duidelijkheid over Schiphol. Er is geen ruimte meer voor groei.
  2. De politiek dichterbij laten komen. Laat je zien politici, wees zichtbaar!
  3. Voldoende en betaalbare woonruimte realiseren.
14, 15, en 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. Waarom zouden inwoners juist op HAP moeten stemmen?

De kracht van HAP is de combinatie van jonge, enthousiaste leden en meer ervaren leden, die samen willen werken aan een goede toekomst. Bovendien blijft het bij HAP niet bij plannen maken, maar worden er echt dingen gerealiseerd.

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!