Rob van Haaster

“Als je van raadsleden verwacht dat ze betrokken, eerlijk en recht-door-zee zijn, en ook nog een luisterend oor hebben, actief zijn en standvastig in de raadsvergadering stem dan ……”

 

Kan je iets over jezelf vertellen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rob van Haaster en woon met mijn gezin aan de Spieringweg in Vijfhuizen. Eind jaren ‘80 zijn we met ons gezin vanuit de Zilk hierheen verhuisd om ons bloembollenbedrijf voort te zetten. Samen met mijn broer hebben we dit familiebedrijf overgenomen en hopen het straks ook weer door te kunnen geven aan onze kinderen.

Kun je iets meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?

Het leven van een agrariër hangt vaak samen met dat van de natuur, je werkt mee met de seizoenen. Onze Tulpen-Narcissen en Hyacinten groeien grotendeels op akkers in de polder. Dit alles groeit en bloeit buiten. In de wintermaanden (van eind december tot begin mei) trekken we ook Hyacinten bloemen vanuit binnen in bloei. Zo hebben we jaarrond volop werk en spreiden we de arbeid-behoefte en opbrengstrisico.

Welke passies heb je nog meer naast je dagelijkse werkzaamheden?

Buiten mijn passie voor de bloembollen heb ik dat ook voor onze lokale sportclub DSOV, en dan in het bijzonder de voetbalafdeling. Ik ben betrokken bij de sponsoring en het technisch beleid van de club.
We zijn alle vele jaren enthousiast inzender van bollen en bloemen voor de Keukenhof. Ik vind het belangrijk dat er actief vanuit de praktijk wordt meegedacht met het te voeren beleid en niet alleen vanuit een ivoren toren door de beleidsbepalers.

Wat is er zo mooi aan Haarlemmermeer?

De diversiteit van wonen-werken en recreëren. Grote woonkernen maar ook kleine met ieder z’n eigen karakter. De Hub Schiphol met al zijn facetten van diversiteit aan werk en dynamiek. De tuinders met hun high-tech kassen en natuurlijk de agrariërs die zorgen voor een gevarieerd open landschap die ieder jaargetijden mee veranderen. Zo waan je jezelf in een groot park midden in de stad.

Welke uitdagingen zie je voor de komende 4 jaar voor de gemeente Haarlemmermeer?

Ga meer dan nu op pad, niet alleen de raad en B&W maar ook de ambtenaren. Let er op dat de ambtenaren ook echt lokaal bekend zijn. Kijk en luister waar de problemen zijn en probeer dingen praktisch op te lossen. Zoek verbinding met de inwoners. Betrokkenheid en verantwoording zijn op lokaal niveau van grote waarde.

Als je morgen drie dingen zou kunnen veranderen in Haarlemmermeer. Welke dingen zouden dit dan zijn en waarom?

Ik zou beginnen met Park 21: óf concreet worden met een duidelijke visie en tijdspad waarbinnen we dit gaan realiseren en anders stoppen met dit gezwets in de ruimte en duidelijkheid geven aan de ondernemers binnen dit plangebied. Met deze onzekerheid is niemand gebaat.

Dit geldt ook voor de groei van Schiphol: daar zit wel degelijk een grens aan. Dit mag niet ten koste gaan van onze veiligheid en leefomgeving.

En ga nog meer investeren in betaalbare woningen, zeker ook voor starters en ouderen maar ook mensen met zorgbehoefte. Deze moeten ten alle tijden aan goede betaalbare huisvesting kunnen komen.

14, 15 en 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. Waarom zouden inwoners juist op HAP moeten stemmen?

Als je van raadsleden verwacht dat ze betrokken, eerlijk en recht-door-zee zijn, en ook nog een luisterend oor hebben, actief zijn en standvastig in de raadsvergadering stem dan ……

Maak direct impact!

In het HAP Opiniepanel kunnen alle inwoners van Haarlemmermeer meedoen met een opinie onderzoek. Nieuwsgierig en ook meedoen? Meld u dan nu aan! Wij horen graag uw ideeën en suggesties!

Doe mee!